רשלנות בהריון: המדריך המקוצר להריונית

רשלנות בהריון

כאישה בהיריון, את בוודאי מודעת לכך כי בתקופה מלחיצה ומרגשת זו עלייך לבצע לא מעט בדיקות אשר יבטיחו את בריאותך ואת בריאות העובר. אבל כיצד תוכלי לעבור את התקופה הזו על הצד הטוב ביותר? ריכזנו בעבורך את כל המידע הנחוץ בנושא.

בדיקות במהלך תקופת ההיריון: הכרחית בעבור בריאותך ובריאות העובר

אין ספק כי התקופה המרגשת ביותר בחייה של אישה ומשפחה היא תקופת ההיריון. מדובר בתשעה חודשיים בסה"כ, אולם הם מגלמים בחובם לא מעט חששות ופחדים אשר נוגעים לבריאות העובר, בייחוד אם יש היסטוריה משפחתית קודמת. לצערנו, יש לא מעט מקרי רשלנות בהריון אשר נוגעים לאבחון שגוי בנוגע למצבו של העובר או עיכוב בהפניה לבדיקות, מה שעלול לייצר פוטנציאל למצב בריאותי סבוך בעתיד. על כן, חשוב מאוד במהלך תקופת ההיריון לקבל אבחנה נוספת מרופא מומחה, ובמידה ואת סבורה כי הרופא המטפל שלך התרשל בתפקידו יש חשיבות גדולה לפנות לעורך דין אשר מתמחה בתחום, וזאת בכדי לבחון את המקרה לגופו ובהתאם לחוות דעת של מומחים לקבוע האם אכן ישנה עילה לתביעה.

מה חשוב לדעת אודות רשלנות רפואית בהיריון?

רשלנות רפואית בהיריון היא מונח אשר מתייחס למצב שבו הרופא המטפל או הצוותים הרפואיים התרשלו בתפקידם כפי שמצופה מהם, וכתוצאה מכך נגרם נזק. המקרים הנפוצים ביותר בתחום של רשלנות רפואית נוגעים לרשלנות במעקב היריון, אבחון שגוי, אי הפנייה לבדיקה ועוד. בדרך כלל, כאשר מדובר ברשלנות רפואית הנוגעת למעקב היריון, בתי המשפט נוטים לפסוק פיצויים גבוהים אשר יכולים להגיע גם לעשרות אלפי שקלים, וזאת בתנאי כי אכן הוכח כי נגרם נזק וכתוצאה מכך נדרש מההורים לשלם בעבור טיפול משלים, התאמת דיור כמו גם טיפולים רפואיים אשר עלותם עלולה להגיע למאות אלפי שקלים בחודש, כל זאת כאמור בהתאם לחומרת הנזק אשר נקבע. עורך דין אשר מתמחה בתחום ידע לפעול מבחינה משפטית בכדי לממש את מלוא הזכויות, ועל כן חשוב לפנות בהקדם כאשר על רשלנות בתקופת ההיריון חלה חובת התיישנות של 7 שנים רטרו.

עיבוד התחושות בעקבות רשלנות רפואית

מאחר ורוב ההורים נוטים לעבד קודם כל המצב החדש ורק אז להגיש תלונה, לא מעט הורים צעירים נוטים להמתין עם הגשת התביעה. חשוב להבין כי ככל שתקדימו לעשות זאת, כך ניתן יהיה לקבל פיצוי ובהתאם לכך להעניק מעטפת תמיכה מקצועית ורפואית הן בעבור האם והן בעבור התינוק. על כן, מדובר בתחום אשר עלול להתרחש בתקופה מרגשת – הן במהלך מעקב ההיריון או במהלך הלידה עצמה אשר גם היא עלולה להסתבך בעקבות רשלנות מצד הרופאים המטפלים. בכל מקרה שבו את סבורה כי הרופא אכן התרשל, יש לפנות בהקדם לעורך דין לצורך בחינת המקרה ובהתאם לכך הגשת תביעה.

נגישות
גלילה לראש העמוד