חולשה, כאבי ראש, סחרחורת, צריבה בזמן הטלת שתן הם רק חלק מהתופעות השכיחות של תקופת ההיריון. בכדי שתוכלו לעבור את התקופה הזו בקלות, אלו הסימנים החשובים בהם צריך לטפל – ובעת הצורך גם לטפל.
תופעות שכיחות בתקופת ההיריון: לגזור ולשמור
תקופת ההיריון היא תקופה מאתגרת לכל אישה. שינויים הורמונאליים לצד הידלדלות מאגר הוויטמינים כמו גם העומס המוטל על הכליות גורמים ללא מעט תופעות שכיחות המשפיעות באופן משמעותי לא רק על הבריאות אלא גם על איכות החיים. גיבשנו בעבורך את ארבע התופעות השכיחות ביותר, כך שתוכלי ללמוד לעומק כמו גם לטפל, בעת הצורך:
עצירות
אחד הביטויים הנפוצים ביותר במנוע החיפוש של גוגל הוא איך לטפל בתופעת העצירות, ולא בכדי. מדובר בתופעה נפוצה ושכיחה המתרחשת בשל לחץ הרחם אשר גדל על המעיים כמו גם עלייה ברמת הורמון הפרוגסטרון המשפיע באופן ישיר על פעילות המעיים, ולמעשה מאט אותה. אם את נוטלת כדורי ברזל, גם להם יש השפעה וגם הם מהווים סיבה נפוצה לתופעה של עצירות. בכדי להקל על התסמינים, מומלץ לגוון את התזונה באמצעות מזונות כמו דגנים מלאים, פירות וירקות שהם עשירים בסיבים כמו גם להקפיד על שתיית מים.
בחילות והקאות
התופעה זכתה לתהודה ציבורית רחבה בזכות קייט מידלטון המיועדת לרשת את כתר המלוכה בבריטניה, וזאת לאור העובדה כי הנסיכה שיתפה בפתיחות על תופעת ההקאות והבחילות שליוותה אותה במהלך ההיריון השלישי שלה. למרות שהגורם לבחילות אינו ידוע בוודאות, ניתן לומר כי רוב הנשים חוות את התופעה הזו בשליש הראשון של ההיריון ולרוב הן מופיעות בשעות הבוקר. אולם, אצל חלק מהנשים התופעה עלולה להתרחש גם עד לשלב האחרון של ההיריון. בכדי להקל, מומלץ קודם כל לאכול בצורה מסודרת ולא לדלג על ארוחות. נוסף לכך, חשוב להקפיד לשתות מים ולהימנע עד כמה שאפשר ממזון מטוגן.
צרבת
מאחר ובזמן ההיריון הרחם לוחץ על הקיבה ובהתאם לכך עלייה של חומצות מהקיבה לוושט, נשים רבות חוות תופעה של צרבת. מדובר בתופעה שגורמת לתחושה של צריבה המקשה מאוד על חיי היום יום, ועל כן מומלץ להגביה את הראש ככל הניתן כמו גם להקפיד על תזונה מאוזנת שלא כוללת מאכלים מטוגנים. נוסף לכך, מומלץ להרבות בשתייה של חליטות תה כמו גם כדורי מציצה שיכולים להקל באופן משמעותי על תחושת הצריבה, כל זאת לאחר התייעצות עם הרופא.
בצקת
נשים בהיריון נאלצות לא פעם להתמודד עם בצקת המתרחשת כתוצאה מנוזלים המצטברים ברקמות הרכות – אזור כפות הידיים והרגליים. מאחר ומדובר בתופעה שעלולה להוות סימן בולט לרעלת היריון, חשוב לפנות לרופא המטפל ולבצע בדיקות כדי לאשש או לשלול רעלת. כדי להקל, הקפידי להרים את הרגליים ולהימנע מלהתאמץ יתר על המידה.