במיוחד לאמהות: מתי צריך לעבור הדרכת הורים?

מרגישה שאת מאבדת שליטה על הילד? לא מצליחה להאציל סמכויות? ובכן, הדרכת הורים מהווה דרך מצוינת להתגבר על הקשיים וללמוד דרך המומחים כיצד לסגל יכולות חדשות במסגרת ההורית, מתוך מטרה להשתפר – באמצעות ארגז כלים רחב.

הדרכת הורים: כל מה שרצית לדעת אודות התחום אשר הולך וצובר תאוצה

בישראל כמו גם בעולם לא מקבלים רישיון כדי להיות הורים. למעשה, התפיסה הרווחות היא שהורות היא אינטואיטיבית, ולכן לא פעם את כאישה וכאימא יכולה להרגיש שאת לא ממששת את היותך תפקידך כאימא בצורה טובה, בעקבות אי יכולת להאציל סמכויות, הגדרת גבולות, התנהגויות לא צפויות מצד הילדים כמו גם אווירה משפחתית מורכבת המשפיעה באופן משמעותי על איכות החיים. מאחר ואין מדריך להורות, ניתן בהחלט לפנות לתהליך של הדרכת הורים – הדרכה אשר בשנים האחרונות הולך ותופסת תאוצה, מתוך מודעות גבוהה של אימהות לכך שהן צריכות לקבל עזרה מקצועית. חשוב להסביר כי הדרכת הורים באמצעות תוכנית טיפולית איננה מביכה אלא להפך, היא יכולה לתרום לך כאימא בצורה משמעותית ואפילו משנה סדרי עולם, כל זאת באמצעות כלים אותם תוכלי לקבל במסגרת הטיפול.

במיוחד לאמהות מתי צריך לעבור הדרכת הורים-

מה כוללת תוכנית טיפולית להדרכת הורים?

הדרכת הורים יכולה להתבצע במתכונת פרטנית או במתכונת קבוצתית. במסגרת ההדרכה ניתן לזהות את מקור הדפוסים שלך כאימא עוד מילדותך שלך, ומתוך ההבנה של מרכיבי הילדות להבין כיצד את יכולה לשנות את הדפוסים שלך בתור אמא. נוסף לכך, התוכנית כוללת תמיכה רגשית וכן לקבל טיפים ושיטות במסגרתם תוכלי לסגל הרגלים חדשים, ובהתאם לכך להעלות את הביטחון העצמי הדרוש לך כדי להתגבר על הקשיים עם הילדים. מדובר בתוכנית הכוללת התערבות פסיכולוגית התנהגותית כאשר מחקרים שנערכו בתחום העלו אחוזי הצלחה גבוהים מאוד של התוכנית בכל הקשור לטיפול במגוון בעיות התנהגותיות נפוצות של ילדים כמו הפרעות קשב וריכוז, הפרעת התנגדות, ויסות רגשי ועוד. מאז החלו לפתח את התוכניות הטיפוליות להדרכת הורים בשנות ה 60 ניתן לראות התקדמות משמעותית, הן בשל היחס האישי אותו את כאימא מקבלת אך יותר מכך את הכלים הרבים בהם תוכלי להשתמש לאחר הדרכה, בליווי צמוד לכל אורך הדרך.

הדרכה הורית – מתאימה לכולם

אם את מרגישה חסרת ביטחון בבית שלך, אין ספק כי הדרכה הורית מהווה פתרון אולטימטיבי בעבורך. מעבר למידע המצוין אותו תוכלי לקבל במסגרת התוכנית, אין עוררין על כך כי הדגש הניתן על המרכיב האישיותי שלך הכולל גם העצמה אישית, בייחוד אם הפניה להדרכה הורית מתבצעת על רקע הפנייה של גורם חינוכי של הילד. זכרי כי בסופו של דבר מדובר בתהליך, ועל כן גם פנייה עצמאית יכולה בהחלט לעשות בעבורך ובעבור המשפחה את ההבדל – כפי שיעידו אלפי משפחות שעברו את התהליך.

נגישות
גלילה לראש העמוד